Nieuwsbrief november 2016

Nieuws Stichting Vrienden van de Eshoeve november 2016

Nog even en we dan zitten we al weer in de feestmaand december en bereiden we ons voor op gezellige Kerstdagen. De Eshoeve zal weer helemaal in de kerstsfeer worden gebracht met veel leuke versiering en verlichting. En de Vrienden gaan ook dit jaar weer hun best doen om het voor elke bewoner extra gezellig te maken. Het moet nog even een verrassing blijven, maar we zullen in ieder geval weer bijdragen aan de ‘levende’ kerststal in de centrale hal van de Eshoeve. Dat was vorige Kerst een groot succes, ook voor familieleden en kinderen. En de dieren in de kerststal leken het ook gezellig te vinden.

Nu wordt december door veel mensen ook wel een ‘dure’ maand gevonden. Dat is ook wel zo, met veel extra uitgaven. Maar daar krijgen we dan ook iets moois voor terug en kunnen we hopelijk veel bewoners blij maken.
En we hebben ervoor gespaard! Onder meer door het houden van een curiosamarkt in de hal van de Eshoeve, eind oktober jl. We hebben veel leuke spulletjes gekregen die zich goed leenden voor onze markt. Bijouterie, sjaals, spellen, serviesgoed, parfumerie, wijn etc. Daarnaast had Tonny Doeve lekkere taarten gebakken en veel eigen breiwerk aangeboden. Het vloog allemaal weg en we kijken weer terug op een geslaagde en voor een ieder gezellige markt, nog eens muzikaal opgeluisterd door een wel hele goeie accordeonist. En nu komt het: de Vrienden hebben de geldinzamelactie van de markt en de besteding ervan voor de Kerst van de bewoners, voorgelegd aan het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds, dat zich inzet voor kwetsbare ouderen in Nederland, reageerde enthousiast: de hele opbrengst van de markt hebben zij nog eens verdubbeld! Daar zijn we heel blij mee en een steun in de rug voor ons en iedereen in de Eshoeve.

Iets verder terugkijkend, dan zien we de Scheveningse Boulevardtrein die van april tot oktober rondritten maakt door Scheveningen en natuurlijk over de boulevard. Een bekende verschijning in Scheveningen. De chauffeur/machinist vertelt allerlei leuke dingen over Scheveningen toen en nu. Een mooie excursie voor de bewoners van de Eshoeve, aangeboden door de Vrienden. Nu konden we niet allemaal tegelijk in de trein, dus is er drie keer een leuke rit gemaakt, waarbij de bewoners werden opgehaald in de Eshoeve. Een heel leuk uitje, enthousiast ontvangen en met een kleine traktatie voor iedereen na afloop.

Op het culinaire vlak was er ook weer het nodige te beleven. Traditiegetrouw mochten wij weer bijdragen aan de Haringdag die in juni in de Eshoeve weer plaatsvond. Leuke kraampjes, bemand door de keukenbrigade van de Eshoeve, met tal van heerlijke broodjes en vissoorten voor de bewoners. En ja, de Nieuwe Haring was zoals altijd weer beter dan het jaar ervoor. Hoe doen ze dat toch?

In juni mochten we nog even verder smullen. Toen vond ook weer het jaarlijkse Vrienden van de Eshoeve-sponsordiner plaats. Dit keer geheel in Mexicaanse stijl en weer tot in de puntjes verzorgd door Joop en zijn sterrenteam. Werkelijk heerlijk, een gezellige avond met wel honderd man. Alles opgeluisterd door de zeer bekende Cor Willems met zijn ensemble ‘de Jongens van Willem’. Deze jongens komen waarschijnlijk niet uit Mexico maar ze hebben een heel breed repertoire, incl een breed scala Zuid-Amerikaanse muziek. Wat een feest! Dat gaat we volgend jaar weer doen. Iedereen komen dus. En ja, muziekoptredens in de Eshoeve doen het altijd goed, maakt de mensen blij. We mochten ook weer Joke Hopman verwelkomen, een populaire ster met heerlijke meeslepende songs waar veel bewoners van genieten. Dat willen we wel vaker.

Tijdens het sponsordiner hebben wij verteld dat de Stichting Vrienden van de Eshoeve inmiddels al weer vijf jaar bestaat. Een eerste lustrum en een verjaardag. Om dat te vieren willen wij nu iedere bewoner op haar of hem verjaardag een kadootje brengen, namens de Vrienden. Een hele opgaaf, want die actie loopt natuurlijk het hele jaar. Zonder Tonny Doeve, die alle verjaardagen van wel honderdvijftig bewoners bijhoudt en bezoekt, zou dat niet lukken. Daar mogen we wel heel blij mee zijn, Tonny! Belangrijker nog: zij heeft al heel veel jarige bewoners blij mogen verrassen.

We houden u op de hoogte. We hebben leuke p(l)annetjes op het vuur staan voor 2017 en we gaan met u enthousiast op weg naar het tweede lustrum.

En als altijd: samen met de aktiviteitenbegeleiding van de Eshoeve zoeken we steeds naar nog meer leuke dingen voor de bewoners waar wij als Vriendenstichting een rol kunnen spelen. Heeft u als bewoner of familie of vrienden ideeën of suggesties? Laat het ons weten en we kijken of we daar een rol in kunnen spelen.
Heeft u vragen over of ideeën voor de Stichting Vrienden van de Eshoeve, neem dan contact op met Marjan Heitman, secretaris van de stichting, tel.nr 06-52596727 of e-mail heitman.clan@ziggo.nl .

Steun de stichting door het storten van een bijdrage, groot of klein, op banknr. NL55 INGB 0004 845150 t.n.v. van de Stichting Vrienden van Verpleeghuis de Eshoeve! Alles helpt!
Prettige Kerstdagen!
Het Bestuur Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.