Nieuwsbrief 2016

Nieuws Stichting Vrienden van de Eshoeve juni 2016

In de zomer van 2011 hebben we het initiatief genomen om de Stichting Vrienden van de Eshoeve op te richten. Met als doel om wat extra activiteiten voor de bewoners van de Eshoeve te ondersteunen en te financieren. Dit in aanvulling op alles wat de Eshoeve zelf al doet en dat is niet gering. Dat ex-traatje wil de kers op de taart en maakt het verblijf in het huis extra aantrekkelijk.

Inmiddels is het zomer 2016, vijf jaar verder, en vieren we ons eerste lustrum! Een eerste mijlpaal. En dat feit willen we delen met de bewoners: de komende tijd willen we zorgen voor een leuk kadootje voor iedere jarige Eshoeve-bewoner. En de Vrienden gaan, enthousiast als altijd, op pad naar het tweede lustrum! Belangrijkste indruk van de laatste vijf jaar? Dankbaar werk, blije gezichten, plezier en een hele goeie samenwerking en onder-steuning van de Eshoeve-organisatie zelf. Onmisbaar.

En nu weer even een korte terugblik op de afgelopen zes maanden.
Aan het Kerstfeest, waarin het huis weer prachtig was versierd, mochten we bijdragen door in de hal voor het eerst een Kerststal te bouwen met levende have. Met geitjes, met lammetjes, en Kobus de huiskat was er ook maar bij gaan zitten. De Kerststal zorgde voor een hele leuke sfeer en we hebben het verblijf van de dieren dan ook met een extra dag verlengd. En, bijna tradi-tiegetrouw, was er voor iedere bewoner op Eerste Kerstdag weer een kerst-kadootje: mooie kerstmokken, kerstblikken met chocolaatjes en knuffelk-erstberen.

Oudejaarsdag -en avond: even bijkomen van de Kerst, vaak een gezellige avond met vrienden en familie, momentje van bezinning. In het Grand Cafe hebben we de middag opgeluisterd met een optreden van een jazzy combo dat met bas en gitaar een geweldige ambiance neerzette. Een mooie afsluit-ing.

Op het culturele vlak hebben we ook steun gehad van onze beroemde Rem-brandt, die zo pakkend het alledaagse leven wist te schilderen en de oud-erdom hoorde daarbij. Het Museum Rembrandthuis heeft daarom het initiatief genomen om kunst en cultuur bij ouderen te brengen, omdat zij vaak niet meer in staat zijn om zelf naar het museum te gaan. Zij organiseren work-shops op lokatie en de Eshoeve was daar een van. Bewoners van de Eshoeve werden in staat gesteld hun eigen ets of tekening te maken. Een prachtige en zinvolle bijeenkomst die een enorme stimulans voor kunstzinni-ge bewoners bleek te zijn. Dit leuke initiatief heeft zelfs tot een uitzending van de Eshoeve-workshop geleid in het tv-programma Een-vandaag.

Pasen werd voorafgegaan door een mooie uitvoering van de Matheus Pas-sion door niemand minder dan het Haags Matrozenkoor. Het koor bestaat uit een twintig jonge knullen die het koorzingen al helemaal onder de knie heb-ben. Dit koor bestaat al sinds 1928 en jongens van ouder dan 5 jaar mogen al meedoen. Dus er is al even geoefend door de ‘mannen’ van rond de 12 jaar en ze verzorgen concerten door het hele land. Een uniek gezelschap van Haagse bodem leverden een muzikale topprestatie in de Eshoeve.
Traditiegetrouw zorgden wij ook weer voor een Paaspresentje voor alle be-woners. En in de hal van de Eshoeve was het wel een beestenbende: een leuke kooi vol konijnen, kippen en hanen. Over de aandacht van alle be-zoekers hadden de paalbeestjes niets te klagen.

Wie heeft er een stukje over Educatie/Holland Dance van 31 mei/1 juni??
Marjan/Tonnie? Vijf regeltjes is genoeg. Graag per omgaand aan mij.

Bij het ter perse gaan van het huisblad staan we aan de vooravond van het jaarlijkse Eshoeve-sponsordiner. Dat wordt gehouden op 17 juni as in het Grand Cafe. Mexicaans is het thema en het wordt weer een zeer muzikale en culinaire avond. Feest. En nu de nieuwe haring al weer bijna de Scheve-ningse haven binnenzwemt, zullen we ook binnenkort weer bijdragen aan de Haringdag in de Eshoeve.
En zo liggen er nog wat leuke dingetjes in het verschiet. We houden u op de hoogte.

Samen met de aktiviteitenbegeleiding van de Eshoeve zoeken we steeds naar leuke dingen voor de bewoners waar wij als Vriendenstichting een rol kunnen spelen. Heeft u als bewoner of anderszins betrokkene ideeën of sug-gesties? Laat het ons weten en we kijken of we daar een rol in kunnen spe-len.

Wij blijven doorlopend op zoek naar Nederlands gesproken DVD’s met speel-films, reisreportages en muziekuitvoeringen. Graag contact, als u die nog thu-is hebt liggen. Ook vinylplaten zijn van harte welkom. Overigens hebben we net leuke DVD’s van Andre Hazes en DVD’s van Railway aan de Eshoeve-videotheek toegevoegd.

Heeft u vragen over of ideeën voor de Stichting Vrienden van de Es-hoeve, neem dan contact op met Marjan Heitman, secretaris van de stichting, tel.nr 06-52596727 of e-mail heitman.clan@ziggo.nl .
En natuurlijk onze blijvende oproep:

Steun de stichting door het storten van een bijdrage, groot of klein, op banknr.
NL55 INGB 0004 845150 t.n.v. van de Stichting Vrienden van Ver-pleeghuis de Eshoeve! Alles helpt!

Het Bestuur Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.