Nieuwsbrief december 2015

Nieuws Stichting Vrienden van de Eshoeve – december 2015

Om te beginnen: wij wensen graag alle bewoners van de Eshoeve, alle vrienden van de Eshoeve , alle vrijwilligers en ieder ander die nauw betrokken is bij de Eshoeve een hele mooie feestmaand en een hele fijne Kerst.

De Eshoeve zal zonder twijfel weer feestelijk versierd zijn deze maand en helemaal in kerstsfeer verkeren. De Vriendenstichting wil daar volop aan bijdragen. Zo zal er op 24 december in de middag in het Grand Cafe een Kerststal worden ingericht met echte schapen, kippen en ander kleinvee. Dat mag niemand missen! De volgende dag, eerste Kerstdag, willen wij alle bewoners bezoeken en zorgen voor een leuke verrassing. Even afwachten dus.

Terugkijkend, in juni droegen wij bij aan de jaarlijkse Haringdag in het Grand Cafe. Scheveningse vissersvrienden serveerden grote hoeveelheden haring, makreel, paling, garnalen en kibbeling. Met een muziekje en een drankje smaakte het allemaal opperbest. Alles ging schoon op!
In juni hielden wij ook weer ons jaarlijkse sponsordiner in het Grand Cafe. Bijna 110 gasten leverden zo een bijdrage aan de Vriendenstichting. Daar stond dan wel een bijzondere culinaire ervaring tegenover: Joop Arends en zijn team bracht een onovertroffen diner in de stijl van Duizend en een Nacht op tafel. Het bekende combo Smooch maakte het feest heel compleet en er werd zelfs gedanst.

In oktober jl. hielden wij in de Eshoeve weer een kleine brocante-markt. Tal van
vrijwilligers brachten spulletjes aan, zoals boeken, bijouterie, meubeltjes, parfum en kunstwerken. Zelf hebben we cakes en taarten gebakken, voor de verkoop, al hebben we er zelf ook goed van geproefd. Het was weer een gezellige drukte en we konden heel wat spullen van een nieuwe, tevreden eigenaar voorzien.
Ook in oktober mochten wij Theo Wegman, de Geestelijk Verzorger, van dienst zijn door voor hem een nieuwe mobiele geluidsinstallatie aan te schaffen.
Samen met de aktiviteitenbegeleiding van de Eshoeve zoeken we steeds naar leuke dingen voor de bewoners waar wij als Vriendenstichting een rol kunnen spelen. Heeft u als bewoner of anderszins betrokkene ideeën of suggesties? Laat het ons weten en we kijken of we daar een rol in kunnen spelen.

Wij blijven doorlopend op zoek naar Nederlands gesproken DVD’s met speelfilms, reisreportages en muziekuitvoeringen. Graag contact, als u die nog thuis hebt liggen. Ook vinylplaten zijn van harte welkom.

Heeft u vragen over of ideeën voor de Stichting Vrienden van de Eshoeve, neem dan contact op met Marjan Heitman, secretaris van de stichting, tel.nr 06-52596727 of e-mail heitman.clan@ziggo.nl .
En natuurlijk onze blijvende oproep:

Steun de stichting door het storten van een bijdrage, groot of klein, op banknr.
NL55 INGB 0004 845150 t.n.v. van de Stichting Vrienden van Verpleeghuis de Eshoeve! Alles helpt!
Fijne Feestdagen! Het Bestuur Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.