Nieuwsbrief 2015

Nieuws Stichting Vrienden van de Eshoeve 2015

Het vorig jaar mochten we weer afsluiten met mooie Kerstdagen en bijna traditiegetrouw hebben we op eerste Kerstdag alle bewoners bezocht en alle bewoners een kerstcadeautje overhandigd. Het was weer een feestelijke gebeurtenis en de mooie armbanden voor de dames en de kleurrijke sleutelhangers voor de heren vielen zeker in de smaak. De armbanden worden nog steeds gedragen en enkele dames dragen er zelfs twee!

In dezelfde traditie paste de jaarlijkse Paasactie. Loeke, Marjan en Tonny deinzen er nimmer voor terug om zich te verkleden als paashaas, wat weer tot grote hilariteit leidde bij de bewoners. De paashazen kwamen natuurlijk niet met lege handen: een feestelijk versierde kar vol met kuikentjes en eieren. Uitzoeken maar!

Wie kent niet Hans Kazan, onze beroemde goochelaar. Begonnen op zijn negende met goochelen, deelname aan wereldkampioenschappen goochelen en eigen shows bij de TROS en Prijzenslag. We mochten bijdragen aan het bezoek van Hans aan de Eshoeve in de lente. Hans verzorgde een heel gezellige middag in het Grand Café en amuseerde de bewoners met zijn vele onnavolgbare goocheltrucs. Een groot artiest.

En dan breekt al weer bijna de zomer aan, kunnen we bij het altijd gezellige Grand Café weer lekker buiten zitten. Wachten op de Nieuwe Haring. En die komt: samen met de Eshoeve ondersteunen we weer de Haringdag 2015 die op vrijdag 19 juni as in de Eshoeve gehouden wordt. Haring, makreel, paling, garnalen, kibbeling. Laat maar komen. Onze Scheveningse vissers staan klaar om de bewoners een lekker visje voor te zetten. En muziek zal natuurlijk niet ontbreken.

Een weekje later, vrijdag 26 juni, is er weer het jaarlijkse sponsordiner van de Stichting. In het Grand Café van de Eshoeve zal Joop Arends ons gaan verrassen met een mooi diner in de stijl van Duizend en een nacht, vanzelfsprekend met muzikale omlijsting, dit keer door het bekende combo Smooch. Dat belooft weer wat. Allemaal aanschuiven! Even reserveren aan de bar van het Grand Café. Met de opbrengst kunnen we weer leuke dingen doen voor de bewoners.

Zo vinden we samen met de activiteitenbegeleiding van de Eshoeve steeds weer leuke dingen waarin we als Stichting een steentje kunnen bijdragen.

We willen helpen bij de verdere opbouw van de videotheek van de Eshoeve. We zoeken vooral Nederlands gesproken speelfilms en muziekuitvoeringen.
Wie die thuis nog heeft liggen: graag contact!
Voor muziekuitvoeringen in het Grand Café zijn we in contact met de Stichting Muziek in huis, die mooie klassieke muziek aanbiedt, uitgevoerd door studenten van het conservatorium.
Regelmatig dienen zich voor de bewoners leuke excursies aan: tentoonstellingen, toneel, musea etc. Maar het transport van de bewoners blijkt vaak een knelpunt. Daar gaan we bij helpen, door huur van aanvullend vervoer en door inzet van de eigen auto. Ook het Wheels for Wheels project willen we steunen.

Rest ons nog te melden dat Harry Rensen het bestuur van onze Stichting komt versterken. Welkom, Harry!

Heeft u vragen over of ideeën voor de Stichting Vrienden van de Eshoeve, neem dan contact op met Marjan Heitman, secretaris van de stichting, tel.nr 06-52596727 of e-mail heitman.clan@ziggo.nl .
Bezoek ook eens de website van de Vriendenstichting: www.vriendenvandeeshoeve.nl

Steun de stichting door het storten van een bijdrage, groot of klein, op banknr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.