Inmiddels zijn we geruisloos en in alle rust het jaar 2022 “ingegleden”. 2021 was een bijzonder jaar voor iedereen in de Eshoeve: Bewoners, iedereen die in de Eshoeve werkt, en zo ook voor de Vrienden van de Eshoeve.


We hebben helaas wederom niet veel activiteiten kunnen ondernemen om wat inkomsten te genereren: geen sponsordiner, geen curiosamarkt etc. etc. en ook minder giften vanuit (familie en vrienden van de) bewoners. We gaan er gewoon vanuit dat we in 2022 meer mogelijkheden gaan krijgen om activiteiten te organiseren die fondsen zullen generen. We blijven positief! En ja, er gaat meer geld uit dan erin komt, dat kunnen we niet ontkennen.

In 2021 hebben we voor Pasen een klein presentje aan de bewoners kunnen uitdelen en een mooie financiële bijdrage voor de Haringdag kunnen doen. We begrepen dat dit weer een groot succes was en dat de bewoners heerlijk gesmikkeld hebben van de Hollandse Nieuwe! LEUK HOOR, dat maakt ons als Vrienden van de Eshoeve heel blij.


Verder organiseerde de afdeling Albatros in 2021 een echte Hollandse kermis. Greet van de Albatros had ons hiervoor benaderd en we zijn blij dat we een bijdrage aan de feestvreugde hebben mogen leveren! Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!


Zoals elk jaar zorgen de buren van Tonny – wel bekend – voor het beplanten van de bloembakken op het terras van het Grand Café! De planten zijn weer door de Vrienden van de Eshoeve betaald. We begrepen van Tonny dat de bewoners dan nog meer genieten van een middagje op het terras!

Voor Kerst hebben we alle bewoners een klein (met de hand te draaien) muziekdoosje gegeven. Ons bestuurslid Harry Rensen kwam op dit goede idee. We proberen elk jaar weer iets anders leuks te “bedenken”. De doosjes spelen 11 verschillende liedjes, zodat de verzorgers/bewoners niet gek worden van telkens hetzelfde wijsje (knipoog!?). Er zaten leuke liedjes bij die de meeste bewoners goed herkennen.

Het is ECHT fijn dat we toch nog genoeg budget hadden om een aantal activiteiten te ondernemen in 2021! Dit keer hebben we met Kerst de niet HWWZ-bewoners vanuit Respect ook een presentje gegeven. We hebben besloten dat we geen onderscheid willen maken tussen de zorginstellingen.

Op oudejaarsmiddag zou Henk George (de zanger met de trekharmonica) weer optreden, maar helaas ging het niet door: Dit keer door uitbraak van het NORO-virus. De bewoners houden dit nog tegoed. Zodra het mogelijk is gaan we dit komend voorjaar opnieuw organiseren! We maken er een gezellige middag van met Henk George.


Eind 2021 heeft onze voorzitter Pieter Hamelink laten weten dat hij zijn functie om persoonlijke redenen wil neerleggen – dit had hij al eerder geprobeerd in 2020/2021 en niet gelukt?! – en dit keer hebben we zijn verzoek ter harte genomen. Gelukkig blijft Pieter lid van de Stichting. Marjan Heitman neemt het voorzitterschap vanaf nu over. Zij blijft daarnaast ook secretaris. Verder neemt Harry Rensen de functie van penningmeester op zich. Tonny heeft in 2021 veel “hand en spandiensten” verricht voor de bewoners. We zijn heel blij dat ze in de Eshoeve zo veel hulp biedt. Geweldig!

Bezoekt u vooral onze website die professioneel wordt bijgehouden door onze communicatieadviseur Shelly Linssen: www.vriendenvandeeshoeve.nl.

Tot slot wij wensen iedereen die in en bij de Eshoeve betrokken is een heel gezellig en bovenal GEZOND 2022,

Groet, en hopelijk tot snel in de Eshoeve.
Namens het bestuur, Marjan Heitman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.