Nieuwsbrief Februari 2018

Nieuws Stichting Vrienden van de Eshoeve  februari 2018

In oktober van het vorige jaar zijn we ons gaan voorbereiden op de jaarlijkse Kerstaktiviteiten. En dat betekende ook een flinke inspanning om bijdragen voor de Kerst te verkrijgen. Begin oktober hebben we dan ook weer onze bijna traditionele Curiosamarkt gehouden in de grote hal van de Eshoeve. Het is altijd even spannend of we over voldoende aanbod beschikken en of er inderdaad mooie spullen bij zitten voor een nieuwe eigenaar. Na een aarzelend begin kwam de loop er goed in. Er was weer een keur van boeken, CD’s, parfumerie, wijn, curiosa, antiek speelgoed, gebak en nog veel meer. Alles belangeloos ter beschikking gesteld door tal van vrijwilligers. Voor een ieder was er wel iets moois bij en we kijken dan ook terug om een hele leuke ‘markt’dag. Een flinke steun in de rug om de Kerstaktiviteiten te starten. En het Nationaal Ouderenfonds deed er nog eens een flinke schep bovenop. Dank aan alle vrijwilligers en het Ouderenfonds! En vooral ook, dat mag gezegd, de inzet en commerciele kwaliteiten van Tonny Doeve.

Op 20 december jl was er een prachtige kerstdienst in de Eshoeve, die geleid werd door ds Rianne Noordzij en die muzikaal begeleid werd door knap pianospel en zang van leerlingen van de Willem de Zwijgerschool. Het prachtige optreden van de bekende sopraan Anneke van Santen, mogelijk gemaakt door de Stichting, maakte van de dienst een extra sfeervolle gebeurtenis.

Inmiddels was de Eshoeve weer helemaal in de sfeer van de Kerst gebracht met schitterend gedecoreerde kerstbomen en kerstversieringen. De Stichting Vrienden kon weer een bijdrage leveren door voor een volle week een leuk versierde kerststal te op te zetten. Nota bene geleverd door de moeder van Alfredo Lorenzo, de jonge talentvolle goochelaar, die ook al eens een  optreden in de Eshoeve verzorgde.

En dan de Kerstdagen zelf. Tal van schitterende diners zijn er weer op tafel gebracht in het sfeervolle Grand Cafe, en  waar veel bewoners met familie en vrienden konden aanschuiven. Tweede Kerstdag was de beurt weer aan de Stichting Vrienden: op die dag hebben wij  iedere bewoner van de Eshoeve en de Residentie tijdens het ontbijt weer een kerstkadootje gebracht. En natuurlijk zat er ook wat lekkers bij!

De Eshoeve, het gezelligste huis van den Haag, heeft weer gezorgd voor buitengewoon sfeervolle Kerstdagen. Hulde! Mooi dat we konden bijdragen.

En dan is ineens het jaar voorbij. Een mooi momentje om op een rustige 31e december in de middag en onder het genot van een glaasje te luisteren naar levende muziek. Daarvoor had de Stichting Vrienden Vanessa Monfils uitgenodigd. Vanessa speelt alt-sax en samen met zangeres Leonie, gitarist Jos, pianist Hans en bassist Hans. Een mooi jazzy optreden voor een goed gevuld Grand Café!

Het Bestuur Stichting Vrienden van Verpleeghuis De Eshoeve

www.vriendenvandeeshoeve.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.