Muziek in het Grand Cafe

De Eshoeve staat ook bekend als een gezellig huis, waar de bewoners vaak samenkomen voor allerlei aktiviteiten in het Grand Cafe De Eshoeve. De Vrienden van de Eshoeve willen daar graag aan bijdragen. En zo vonden we accordeonist Wim Boogaards, de broer van Leo, een van de bewoners, bereid om op 8 augustus jl, een mooi optreden te verzorgen. Geweldig leuk, en er werd flink meegezongen! Augustus werd een muzikale maand:  voor 23 augustus jl hadden we de bekende zangeres Joke Hopman uitgenodigd. Veel ‘goud van oud’ en jazz. Volle bak met bewoners, maar ook mantelzorgers en vrijwilligers. Twee zeer geslaagde optredens waar zichtbaar van genoten werd. Deze muzikale intermezzo’s willen we graag regelmatig herhalen, samen met de Aktiviteitenbegeleiding van de Eshoeve. Heel belangrijk is daarbij de begeleiding van de bewoners: door de verzorgers van de Eshoeve, en vooral ook door de hulp van mantelzorgers en vrijwilligers! Een ieder zeer bedankt!

12 september jl was Verkiezingsdag en de Eshoeve opende haar deuren traditiegetrouw als stemlokaal. Dat  betekende heel veel bezoekers van buitenaf. Voor die gelegenheid stonden er twee marktkraampjes zij aan zij in de hal: een kraampje voor de werving van vrijwilligers en een  van de Vrienden van de Eshoeve. Er werden  door bewoners en familie van de bewoners zelf gemaakte artikelen verkocht: mooie kaarten, tasjes, armbanden! En natuurlijk was er volop informatie over de Vrienden van de Eshoeve. Tonnie, Loeke en Marjan van de Vriendenstichting hebben de stand de hele dag bemand. Veel dank aan de creatieve (familie van de)  bewoners: o.a. Lida van de Albatros en Marjan (dochter van Leo!)! Zeker voor herhaling vatbaar. De door Tonnie zelfgemaakte cake en de stroopwafels gingen er wel in bij de bewoners! En al bij al was er verder veel gezelligheid om de Vrienden van Eshoeve-stand heen: vooral van bewoners die gezellig de hele dag erbij zaten of even langs kwamen, en ook wat kochten.

Eshoeve Sponsor diner Wild diner

Uitnodiging wild diner 30 november 2012

Voor de rest van 2012 hebben we nog leuke dingen in het verschiet liggen. Houd de agenda vrij voor vrijdag 30 november as: dan zal er in de Eshoeve het tweede sponsordiner worden gehouden. Dit keer zal het gaan om een wildbuffet, waarvoor wederom onze sterrenkok Joop Arends en zijn keukengarde zullen tekenen. En muzikale omlijsting zal niet ontbreken. Nadere mededelingen volgen nog, maar wees er dan snel bij. Het eerste, zeer geslaagde sponsordiner was snel uitverkocht aan ruim 100 deelnemers!

Ook voor de Kerst willen we weer iets extra’s organiseren voor de bewoners en zorgdragen voor een Kerstkadootje.

Verder zijn we vanuit de Vriendenstichting bezig met de aanschaf van een nieuwe televisie met een extra groot scherm, waar dan ook DVD’s van muziekuitvoeringen en concerten op gespeeld worden in de gemeenschappelijke ruimte. Ook valt te denken aan filmmiddagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.